Oslaďte si vianočné sviatky čokoládovou pochúťkou v podobe domácej študentskej pečate!
Na prípravu potrebujeme:
200g rastlinného tuku
75g tortových oplátok
370g ovocných želé cukríkov
75g banánových želé cukríkov
100g lieskových orechov
100g vlašských orechov
50g hrozienok
200g kryštálového cukru
3 vajcia
3PL kakaa
strúhaný kokos
Študentská pečať je nepečený zákusok, ktorý sa pripravuje na pare. Do hrnca so širším dnom si preto napustíme vodu a necháme ju zovrieť. Medzitým si to väčšej misky pripravíme rastlinný tuk (nie palmový), vajcia, cukor a kakao.
Po zovretí vody položíme misku na hrniec. Intenzívne miešame, až pokým sa nám celý tuk neroztopí a hmota nezačne hustnúť.
Do rovnako veľkej misky si prichystáme zvyšné ingrediencie. Želé cukríky si rozkrojíme napoly, orechy si nasekáme na menšie kúsky a oplátky polámeme takisto na menšie kúsky.
Po tom, čo sa nám rastlinný tuk roztopil, kakaovú hmotu vlejeme do misky so zvyšnými ingredenciami a poriadne premiešame.
Hmotu vložíme do vopred pripravenej formy – srnčieho chrbtu, vystlaného alobalom alebo papierom na pečenie a posypaného kokosovou strúhankou.
Študentskú pečať dáme vychladnúť na 3 až 4 hodiny do chladničky alebo studenej miestnosti.
Podávame na jemno nakrájané plátky. Prajeme dobrú chuť!
Auto: Jakub Meluš
foto: autor